100% чистое масло австралийского чайного дерева 15 мл / 100% Pure Australian Tea Tree Oil Swanson USA / SWU-00603

100% чистое масло австралийского чайного дерева 15 мл / 100% Pure Australian Tea Tree Oil Swanson USA / SWU-00603
Цена 340 грн 397 грн
Наличие Ожидается

* Все результаты индивидуальны и зависят от специфики каждого клиента.

Призначення:

Масло австралійського чайного дерева володіє сильним антисептичним, анти-грибкових і бактерицидною дією. Застосовується для лікування порізів, опіків і запальних захворювань горла. Допомагає при сухості шкіри, висипи, укусах комах і опіках від рослин. Входить в аптечку солдата США, сильніше в 5 разів, ніж йод і зеленка. Відгуки позитивні.

Склад: 100% масло австралійського чайного дерева (Melaleuca alternifolia) — 15 мл

Виробник: Австралія Дистриб'ютор: Swanson Америка

Спосіб застосування: При застуді — для інгаляції — 1-2 краплі. При пошкодженнях шкіри — нанести невелику кількість масла на хворі, обпалені, обвітрені і т. п. ділянки шкіри (для чутливої шкіри можна розбавити оливковою олією).

Продукт має Сертифікат GMP.

Чайне дерево (Melaleuca alternifolia) продукує одне з найбільш цінних у медичному відношенні ефірних масел. Безбарвна або світле жовтувато-зелену ефірну олію зі свіжим остролекарственным запахом нині широко відоме під назвою «масло чайного дерева» (tea tree oil). Узколистное чайне дерево з тонкою корою (Melaleuca alternifolia) — представник великого сімейства миртових.

Чайне дерево вперше згадується в 1770 році, коли капітан Джеймс Кук висадився з корабля Британського королівського флоту «Endeavour» на південно-східному узбережжі Австралії, в бухті Ботані Бей. Під час досліджень цього району (нині — Новий Південний Уельс), а також Новій Зеландії Кук зустрічав густі гаї дерев з пахучими листям. Капітан Кук назвав ці дерева «чайними рослинами», так як при заварюванні їх листя виходив приємного смаку чай з пряним і освіжаючим ароматом. Аборигени використовували багато чайні дерева для лікування кашлю, застуди і шкірних захворювань.

Масло чайного дерева вивчалося на практиці використовувалося як антисептичний бактерицидний засіб при багатьох захворюваннях. Виявилося, що особливо ефективною дією воно володіло при лікуванні септичних станів, гнійних інфекцій, забруднених ран. З олії чайного дерева виходять ефективні антисептичні розчини для полоскання рота і горла, які з успіхом можуть застосовуватися для лікування захворювань носоглотки і в стоматології.

З'ясувалося також, що це масло володіє чудовим дезодорує властивістю, а його дезінфікуючий дію, наприклад на бацили черевного гіфа, виявилася в 60 разів сильніше дії звичайного туалетного мила. У 1936 році повідомлялося про успішне застосування водної суспензії олії чайного дерева для лікування гострої форми діабетичного некрозу.

Інші публікації з усього світу підтверджували лікувальні властивості олії чайного дерева при захворюваннях носоглотки і ротової порожнини, інфекційних і гінекологічних захворюваннях, при паразитарних і грибкових захворюваннях шкіри. Масло австралійського чайного дерева в певних пропорціях виявилося високоефективним засобом для лікування трихомонадного вагініту, кандидозу, цервіціта, хронічного ендоцервіціта.

Масло чайного дерева є безпечним природним лікувальним засобом, який не має побічної дії.

Натуральне масло чайного дерева — комплекс, надзвичайно складний за хімічним складом, що містить щонайменше 48 органічних компонентів. Серед них: терпени, пінени, цімони, терпінеоли, нинеол, сесквитерпины, сесквитерпиновые спирти.

Також масло чайного дерева містить 4 компоненти, які навряд чи зустрічаються ще де-небудь у природі: виридифлорен (до 1%), В-терпінеол (0,24%), L-тернинеол (сліди) і аллигексаноат (сліди).

Масло чайного дерева класифікується за кількістю містяться в ньому ципеола (евкалиптола), і терпінен-4-олу. Цинеол володіє цінними лікувальними якостями, особливо при захворюваннях дихальних шляхів, однак дратує слизові оболонки і шкіру. Це означає, що олія чайного дерева, містить велику кількість цинеолу, небажано використовувати для лікування ран, шкірних висипань і т. д.

Відповідно до австралійського стандарту, масло чайного дерева виду Melaleuca alternifolia повинно містити терпінен-4-олу (не менше 30%) і цинеолу (не більше 15%). Масло чайного дерева вищої якості має містити не менше 35-40% терпінен-4-олу і лише 5% цинеолу.

Підроблене масло можна відрізнити за його легкому солодкуватому аромату з різким камфорним відтінком. В даний час вимірювання вмісту окремих компонентів у маслі чайного дерева проводиться за допомогою газового хроматографа. Лікувальна ефективність олії чайного дерева по відношенню до грибів роду candida знижується, якщо в ньому зменшено вміст альфа-терпинена, гамма-терпинена, терпинолена, терпінен-4-олу, а збільшений вміст цинеолу, лімонену, альфа-терпінеолу.

Незалежні мікробіологічні дослідження підтвердили ефективність олії чайного дерева по відношенню до наступних мікроорганізмів: граммположительные бактерії: Staphylococcus aureus, Staphylococcus erider-midis, Staphylococcus pneumoniae, Staphyiococcus faecalis, Staphylococcus pyrogenes, Staphylococcus agalactiae, Propionibacterium acnes, Beta haemolytic steptococcus; грамнегативні бактерії: Escherichia coli, Klebsiella pheuraoniac, Citrobacter spp., Shigella sonnei, Proteus mirabolis, Legioneila spp., Pseudomonas aeriginosa; гриби: Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton rubrum, Aspergillus niger, Aspergillus flavus, Candida albicans, Microsporuv canis, Microsporum gypseum, Thermoactionomycetes vulgaris.

Крім здатності пригнічувати інфекційне початок, масло чайного дерева володіє властивістю стимулювати імунну систему, підвищуючи власні захисні сили організму. Лікувальні властивості олії чайного дерева наступні: антисептичний бактерицидну, протигрибкову, противірусну та імуностимулюючу.

Масло чайного дерева незамінне при наданні медичної допомоги, при порізах, опіках, укусах комах, інфікованих скалку і всіх тинах ран, особливо забруднених і гнійних. Як дезінфікуючий засіб загальної дії воно корисно при інфекціях дихальних шляхів, бронхіті, синуситі) і сечостатевого тракту (цистит).

Як потужний антивірусний засіб масло чайного дерева ефективно при багатьох загальних інфекційних захворюваннях, таких як кір, вітряна віспа, грип, оперізувальний лишай, бородавки, застуда.

Здатність надавати протизапальну, аналгетичну та загоює робить його ще більш цінним зовнішнім засобом при різних ушкодженнях шкіри, включаючи порізи, опіки, синці і т. д.

Масло чайного дерева є сильним інсектицидом і протипаразитарну засобом, ефективним проти комарів, вошей, коростяних кліщів.

Масло чайного дерева має відхаркувальну і заспокійливу дію, повністю очищаючи дихальні шляхи від слизу і сприяючи полегшенню стану хворого в цілому.

Чайне дерево в цілому не отруйна, не володіє дратівливою дією, не викликає розвитку підвищеної чутливості. Масло чайного дерева не ушкоджує здорову шкіру, впливаючи тільки на патологічно змінену тканину. Є лише поодинокі випадки спостереження підвищеної чутливості до масла чайного дерева. Тільки при дуже чутливій шкірі може знадобитися розведення чистої олії чанного дерева або навіть припинення його застосування. Як з'ясувалося, алергеном у цьому випадку виявився цинеол. Відзначалася алергічна реакція на масло чайного дерева, можливо, і в цьому випадку на цинеол.

Перед використанням олії чайного дерева вперше рекомендується провести шкірну пробу: нанести декілька крапель масла на тильну поверхню зап'ястя і почекати одну годину. Якщо виникло подразнення, змити масло холодною водою і надалі уникати його використання або застосовувати тільки слабкі розчини. Можливі подразнення при підвищеній чутливості шкіри. У цьому випадку спробуйте розвести масло дистильованою водою або маслом вітаміну Е або ж проконсультуйтеся з лікарем.

Масло чайного дерева безпечно при місцевому застосуванні в якості антисептика, однак приймати його всередину не рекомендується.

Дітям до року, дошкільнятам і вагітним жінкам слід з обережністю застосовувати будь-які ефірні масла, обов'язково брати до уваги їх концентрацію. Не рекомендується використовувати сто в нерозведеному вигляді дітям до півтора років і вагітним жінкам. Необхідно розбавляти його звичайну концентрацію вдвічі.

Власникам домашніх тварин не рекомендується використовувати нерозбавлене масло чайного дерева для лікування дрібних тварин.

Як і всі ефірні масла, масло чайного дерева зазвичай не рекомендується приймати всередину. Дозволяється вживати тільки під суворим медичним контролем. Масло чайного дерева можна вважати досить токсичним, якщо воно потрапило в шлунок дитини.

Масло чайного дерева слід зберігати так само, як і цитрусове масло. На відкритому повітрі воно окислюється. При окисленні зменшується вміст гамма-терпинена і збільшується вміст парацимена.

Зміст терпипенола — головного антимікробної фактора цього масла — також зменшується.

При неправильному зберіганні бактерицидні властивості масла поступово послаблюються. Олія чайного дерева має зберігатися в щільно закритому флаконі з темного скла в захищеному від світла прохолодному місці, недоступному для дітей та домашніх тварин. Потрібно також брати до уваги, що чисте масло чайного дерева може розчиняти деякі види пластмас.

Дія на організм:

  • антисептичну;
  • антимікробну;
  • антибактеріальне;
  • пртивогрибковое;
  • ранозагоювальний.


Рекомендації до застосування:

  • профілактика інфекцій шкіри, порізи, потертості шкіри, подряпини, укуси комах;
  • опіки, гнійні рани, виразки;
  • захворювання горла, носоглотки, бронхолегеневі захворювання;
  • захворювання ясен, карієс зубів;
  • профілактика маститу;
  • кольпіт, вагініт та інші запальні захворювання жіночої статевої сфери;
  • грибкові захворювання нігтів.
  • зміцнення волосяних фолікул, видалення лупи;
  • м'язові болі, напруга і втома;

Спосіб застосування:

  • для профілактики шкірних інфекцій кілька крапель нерозведеного масла 1-2 рази в день.
  • для профілактики та лікування ЛОР-захворювань бронхо-легеневої системи 5-10 крапель олії на 200 мл теплої води для полоскань, промивань або інгаляції.
  • для вагінального спринцювання 20 крапель масла на 0,5 літра кип'яченої теплої води.
  • обробляти соски при маститах чистим маслом.
  • 20-25 крапель масла в гарячу ванну для релаксації.
  • кілька крапель в шампунь для миття голови.
  • 1-2 краплі масла на зубну щітку поверх зубної пасти для профілактики карієсу.



 

Препарат не является лекарством, не предназначен для диагностики, лечения и предотвращения каких либо заболеваний.


Отзывы и вопросы

???? Hello World! https://national-team.top/go/hezwgobsmq5dinbw?hs=20d397a589689673d4723c10ece8c569 ???? (29.07.2023)
6a60r8